Momentam nu preluam comenzi. Va multumim

Adidas Superstar - peste 40 de ani de istorie

adidas-superstars

Cand vorbim de incaltaminte sportiva de calitate, ne gandim la Adidas. Daca e sa numim unul din cele mai de succes modele, ce reprezinta o imbinare inca casual, hip-hop si cultura urbana atunci ne referim la Superstar.

Aceasta serie de succes si-a avut inceputul in 1969 - a fost dezvoltat initial ca incaltaminte pentru baschet, fiind apoi dezvoltat si lansat ca o varianta de baza a categoriei Pro model - incaltaminte de baschet. Au fost porecliti “adidasi carcasa” “varf ce carcasa” datorita varfului lor din cauciuc - designul lor este recunoscut ca unul dintre cele mai de influente modele de incaltaminte sportiva din lume. Au primiv votul pentru cel mai buna model de incaltaminte in 2011.

Cand au fost prima data introdusi pe piata, au fost primii adidasi josi de bachet, realizati din piele, avand varful din cauciuc. Cu aceasta protectie frontala si cu talpa care nu lasa urme, acest model a captat atentia unora dintre cei mai buni jucatori din NCAA si NBA. Astfel, in primii ani de la lansare, Superstar era deja purtat de mai mult de 75% din jucatori - dovada a tehnologiei ce are relevanta inca si astazi. De-a lungul anilor, prezenta sa a avansat de pe teren, pe trotuar, fiind tot mai vizibil.

Un rol deosebit pentru promovarea acestora l-a avut trupa rap Run-DMC, din New York - incepand cu 1983. Cu cativa ani mai tarziu, Adidas a incheiat un contract cu acestia pentru promovarea produselor lor dar si ca semn a ceea ce au realizat pana atunci. Acesta a fost primul sprijin de acest gen, intre o companie si o solisti hip hop.

Superstar au devenit apoi parte din cultura tanara, azi fiind purtati mai mult in mod casual, decat pentru sport. De asemenea, au fost purtati cu o pereche mai groasa de sireturi, de culoarea celor 3 dungi laterale.

Azi, seria cunoscuta ca Superstar II e produsa in forme si culori diferite, distribuita de subdiviziunea Adidas Originials.

In magazinul Marimi.ro gasiti mai multe modele Adidas Superstar II, in diferite culori. Fa-te remarcat intre prietenii tai!

Ai intrebari sau nelamuriri?

Pentru orice intrebare nu ezita sa ne contactezi
Urmareste-ne in Social Media